top of page
Zoeken

Inzamelingsactie röntgenapparaat


Beste Vrienden van Biharamulo,Door de coronavirusproblematiek is de uitzending van coassistenten uit Nijmegen naar het ziekenhuis gestaakt en het ziet er niet naar uit dat dit voor medio 2021 hervat zal worden. De fundraising die dankzij hun familie en vrienden vaak werd gerealiseerd is hierdoor het afgelopen jaar vervallen, een extra reden voor de Stichting om de fondsenwerving een boost te geven.


Met de kleine groep (vaste) donateurs, de Zusters van Heythuysen en de vastenactie van het Dominicanenklooster in Huissen zijn wij er in de 3 jaar van ons bestaan in geslaagd een bedrag van bijna €20.000,- te verwerven waarvan er op dit moment nog een kleine € 5000,- beschikbaar is.


De medical officer van het ziekenhuis, Dr. Gresmus, heeft ons gevraagd of de Stichting kan bijdragen aan de aanschaf van een digitale röntgenapparaat omdat de huidige al langer niet meer goed functioneert. Een rontgenapparaat is essentieel voor het ziekenhuis om zorg te kunnen leveren, dus we willen hier graag bij helpen. De kosten bedragen zo'n 50.000 USD, inbegrepen de diagnostisch monitor en benodigde training van staf. Van diverse andere bronnen is het grootste deel al toegezegd en hij hoopt dat de Stichting daar 10.000 USD in kan bijdragen. Dat bedrag hebben we niet en dat is waarom we jullie om hulp willen vragen.

De Stichting wil uit de nog beschikbare fondsen 2.000 USD bijdragen en de rest beschikbaar houden voor de twee andere doelen. Er zijn meerdere redenen waarom we kiezen het ziekenhuis te steunen een lokaal apparaat aan te schaffen. Uit ervaring van het ziekenhuis is helaas gebleken dat er in de haven van Dar Es Salaam veel tijd (soms meer dan een jaar) en contacten bij de douane nodig zijn om apparatuur in Biharamulo te krijgen. Het verschepen en betalen van lokale opslag is duur. Daarnaast is eerder gebleken dat de geleverde apparatuur helaas niet goed bestand was tegen de wisselende stroomvoorziening van het ziekenhuis en was het moeizaam om aan reserveonderdelen te komen als er iets kapot was. Al met al voldoende redenen om een lokaal gekocht apparaat te steunen in plaats een tweedehands Nederlands apparaat te sturen.


Om aan deze eenmalige grote bijdrage te kunnen voldoen vragen wij je hierbij om een (extra) DONATIE waarbij we de suggestie doen voor een gift van € 50,- of veelvoud daarvan. Dit uiteraard met een knipoog naar het 50-jarig bestaan van het Biharamulo Hospital dat ons allen zo dierbaar is. Wij helpen je ook graag met het realiseren van een belastingaftrekbare periodieke schenking voor vijf jaar als je daar interesse in hebt. Zie daarover de website voor meer informatie.


Namens de Stichting alvast mijn dank voor je interesse in (en hopelijk een bijdrage voor) het Biharamulo Hospital.


Met vriendelijke groet,


Tom Schulpen, voorzitter


Doneer hier


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page