top of page

PROJECTEN

Onderwijs voor topmedewerkers

Er werken ongeveer 150 medewerkers in Biharamulo hospital waarvan sommigen graag hogerop willen, maar geen geld voor een opleiding hebben. Hun salaris is voldoende om van rond te komen, maar niet voldoende om te sparen voor een opleiding. De afgelegen ligging geeft daarnaast weinig mogelijkheden om wat bij te verdienen. Het ziekenhuis heeft grote behoefte aan goed geschoold personeel en de Stichting wil getalenteerde medewerkers binden door het verstrekken van een beurs in ruil voor een door het ziekenhuis vastgesteld dienstverband.

IMG_20200903_110055_edited.jpg
IMG_2632_edited.jpg

Medische apparatuur

Ieder ziekenhuis is voor de zorg van patiënten afhankelijk van personeel en de medische apparatuur die beschikbaar is; Biharmulo Hospital is daar geen uitzondering op. Het ziekenhuis heeft een laboratorium en een röntgenapparaat die helpen met de diagnostiek, maar ook ondersteunende apparatuur zoals zuurstofconcentrators op de operatiekamer en afdelingen. De levensduur van apparaten kan met zorgvuldig gebruik worden opgerekt, maar er zit natuurlijk een grens aan. De Stichting wil het ziekenhuis ondersteunen in het vervangen van oude apparatuur en waar mogelijk bestaande faciliteiten uitbreiden.  

Ondervoeding bij kinderen

Ondervoeding bij kinderen is een groot probleem in Kagera, de regio waar Biharamulo ligt. Een langdurig gebrek aan voldoende en gevarieerd eten zorgt voor een lager IQ, verminderde inspanningstolerantie en een zwak immuunsysteem. Wanneer de ondervoede kinderen een infectie krijgen, zijn antibiotica niet voldoende om te genezen, maar is er ook speciaal eten nodig om op krachten te komen. Hun darmen zijn zo verzwakt dat normaal eten niet goed kan worden verwerkt. Dit eten wordt in het ziekenhuis bereid door een getrainde zuster. De Stichting steunt het ziekenhuis om ingrediënten voor dit eten te kopen, waarmee kinderen met extreme ondervoeding zo goed mogelijk worden geholpen.

malnu_edited.jpg
bottom of page