top of page


Beste Vrienden van Biharamulo,

Na de laatste nieuwsbrief van september 2022 dachten we eigenlijk niet dat we dit najaar nog een extra bericht zouden sturen, maar dit willen we jullie niet onthouden: de X-ray machine is eindelijk geïnstalleerd en klaar voor gebruik!

De aanschaf en installatie was geplaagd door problemen, van zich door corona terugtrekkende buitenlandse donateurs tot de onvoorziene noodzakelijkheid van een stabilisator. Gelukkig is de stabilisator (aan de rechterzijde van de X-ray te zien) inmiddels ook geïnstalleerd en nu werkt alles naar behoren! Het ziekenhuis heeft wel een flinke lening moeten afsluiten om dit allemaal mogelijk te kunnen maken, waardoor onze steun extra belangrijk zal blijven voor alle 'normale' dingen. Denk aan een goede behandeling voor kinderen met ondervoeding, personeel dat opgeleid kan worden en het vervangen van apparatuur als het kapot is.

Ondertussen hebben we ook voor het eerst in de nieuwe samenstelling van het bestuur vergaderd en veel nieuwe ideeën voor de toekomst besproken (hier stellen de nieuwe leden zich voor). De samenwerking met coassistenten Tesse & Chantal was erg fijn en we hopen een soortgelijke samenwerking voort te zetten met de toekomstige coassistenten. Met hun hulp ontvingen we een hoop extra nieuws uit Biharamulo en hebben we met de laatste e-mailcampagne bijna €1000 opgehaald! Daarnaast was er de gulle donatie van €2000 van de Zusters Franciscanessen te Heythuyzen waarmee we de opleiding van Sr. Laurensia tot "Supply Chain manager" weer konden steunen. Er ging ook €1600 naar het fonds om de kinderen met acute ondervoeding weer een jaar te kunnen behandelen.

Met alle uitgaves is de kas daarom weer een stuk leger, dus als jullie ook dit jaar weer een bijdrage willen doen dan zijn we jullie erg dankbaar.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van Stichting Vrienden van Biharamulo HospitalShikamoo!


Met dit filmpje 👆🏻 willen wij (Tesse van


Son en Chantal Staring) aandacht vragen voor ‘Stichting vrienden van Biharamulo’. Wij zijn vanaf augustus gedurende 3 maanden in Biharamulo (Tanzania) voor ons tropencoschap. Deze stichting ondersteunt het ziekenhuis in Biharamulo door te sparen voor opleidingen van het personeel, het vervangen van apparatuur en het voorkomen en behandelen van ondervoeding.


Wil je samen met ons dit ziekenhuis ondersteunen? Doneer dan via de site van de stichting!


We zullen jullie updaten zodra we daar zijn!Ahsante sana ☀️


Beste Vrienden van Biharamulo,

Hierboven wordt hij van de truck gehesen: de X-ray machine waarvoor jullie maar liefst anderhalf jaar geleden hebben gedoneerd! Door corona hadden andere partijen zich helaas teruggetrokken en moest het ziekenhuis een lening van €38.500 bij de Tanzaniaanse overheid aanvragen, maar het is gelukt. Samen met onze bijdrage van €9.200 konden ze de X-ray aanschaffen. Helaas zou het Tanzania niet zijn als er niet een volgende uitdaging om de hoek stond te wachten. Tijdens de installatie van de X-ray machine is gebleken dat, in tegenstelling tot wat er eerder door de technici was ingeschat, er toch behoefte is aan een nieuwe stabilisator om het apparaat te beschermen tegen overbelasting door piekstroom. De kosten daarvoor zijn €6.500. Helaas hebben we onvoldoende geld in kas om het ziekenhuis hier extra in te steunen zonder onze andere doelen in gevaar te brengen en daarom is het ziekenhuis nu op zoek naar andere donateurs. Ze hebben reeds een derde van het bedrag verzameld en we hopen dat de rest spoedig gevonden kan worden zodat de X-ray veilig in gebruik kan worden genomen. Zodra hij eenmaal draait kunnen jullie een bericht verwachten.

We beseffen goed dat anderhalf jaar een lange tijd is om te wachten en we willen iedereen nogmaals bedanken voor hun vertrouwen en steun!

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van Stichting Vrienden van Biharamulo Hospital

bottom of page