top of page

Bijgewerkt op: 26 mrt.
Beste Vrienden van Biharamulo,

 

Ook dit najaar willen we jullie op de hoogte stellen van de recente ontwikkelingen en successen die mogelijk zijn gemaakt dankzij jullie welkome donaties aan de Stichting Vrienden van Biharamulo Hospital.

 

Allereerst hebben we prachtig nieuws: mede dankzij jullie steun is Zuster Laurensia in augustus begonnen aan het derde en laatste jaar van haar opleiding tot "Supply Chain manager" in Arusha. Haar toewijding is inspirerend, en we zijn trots op de rol die we hebben kunnen spelen in haar professionele ontwikkeling.

 

Behalve de opleiding van Zuster Laurensia heeft het ziekenhuis dankzij jullie  donaties ook dit jaar weer de kinderen met acute ondervoeding kunnen opvangen, waardoor ze een goede kans op herstel hebben gekregen. Daarnaast kunnen we melden dat we deze week nog een airconditioning unit voor het laboratorium hebben kunnen aanschaffen, wat essentieel is voor het behoud van de kwaliteit van met name de ingrediënten voor diagnostisch werk, wat altijd een uitdaging  is in het tropische  klimaat.

 

Terwijl we terugkijken op deze successen, realiseren we ons dat er nog veel te doen is. Jullie voortdurende steun is daarbij onontbeerlijk  om het mogelijk te maken  het ziekenhuis ook in de toekomst te blijven steunen. Daarom willen we jullie vragen ook  dit jaargetijde  weer te doneren, zodat we onze drie  doelen kunnen blijven realiseren:

 

1. Opleiding van een medewerker tot anesthesie-assistent

In het komende jaar streven we ernaar de tweejarige opleiding van een van daarvoor geselecteerde  verpleegkundige tot anesthesie-assistent te financieren. De kosten bedragen €3.500 voor die volledige twee jaar en we willen jullie vragen om hiervoor te doneren. Ook deze keer hebben we de donatie-opties aangepast zodat iedereen kan zien met welk bedrag je  deze verpleegkundige steunt om dagen, weken of zelfs maanden de studiebanken in te kunnen gaan.

 

2. Voortzetting van het malnutritieprogramma

Jullie steun is ook van belang om het malnutritieprogramma voort te zetten, waardoor de artsen en verpleegkundigen kinderen met acute ondervoeding kunnen blijven behandelen en hen een kans op een gezondere toekomst kunnen bieden. Met €1.600 kan het ziekenhuis de ongeveer 60 kinderen die ieder jaar met acute ondervoeding naar het ziekenhuis komen, opvangen en we zijn er trots op dat we dit doel sinds de oprichting van de stichting in 2017 ieder jaar hebben kunnen steunen.

 

3. Hulp bij reparatie of vervangen van apparatuur

Er is voor 2024 nog geen specifieke aanvraag vanuit het ziekenhuis gekomen voor deze hulp, maar het is natuurlijk  fijn om een bescheiden bedrag in reserve te hebben waarmee we dingen zoals de airconditioningsunit voor het medisch laboratorium kunnen bekostigen. Mochten er na financiering van de opleiding en de malnutritie nog geld overblijven dan reserveren we dit hiervoor.

 

Je bijdrage, groot of klein, maakt een wezenlijk verschil en draagt zo bij aan de verbetering van de gezondheidszorg in Biharamulo. We willen jullie daar hartelijk voor bedanken en vragen jullie om je steun vooral te blijven voortzetten.

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

 

Het bestuur van Stichting Vrienden van Biharamulo Hospital

 

 

Doneer €36 en betaal daarmee 1 week van de opleiding van de toekomstige anesthesie-assistent!

Beste Vrienden van Biharamulo,

We willen jullie met deze “zomer Nieuwsbrief” vragen om een nieuwe donatie, met als belangrijkste doel om ook dit jaar de malnutrition unit weer te kunnen steunen. Op deze unit krijgen kinderen met acute ondervoeding speciale voeding en medicijnen toegediend zodat ze volgens een individueel behandelplan kunnen herstellen. Vanzelfsprekend houden we contact met het ziekenhuis, maar we hebben ook van de coassistenten die afgelopen maart t/m mei in Biharamulo werkten gehoord dat het programma momenteel goed draait en dat verpleegkundigen er enthousiast over zijn. Reden te meer om ervoor te zorgen dat dit programma nog vele jaren kan draaien. Het ziekenhuis is hiervoor van onze donaties afhankelijk en kan met de benodigde €1600 per jaar gemiddeld 60 kinderen weer een kans bieden om er bovenop te komen, wat gelukkig vaak lukt. De rekensom leert dat je voor een afgeronde €27 al een kind met ondervoeding een volledige behandeling kan geven, dus hebben we speciaal voor deze inzameling de donatiemogelijkheden aangepast.

Anders dan andere goede doelen plaatsen we op onze website expres geen foto's meer van de kinderen uit respect voor hun privacy en omdat we geen goede toestemming kunnen vragen. We denken ook dat zulke foto's niet nodig zijn: veel van onze donateurs hebben dit soort patiënten zelf ooit gezien of van familie en/of vrienden wel de verhalen gehoord. Als jullie die verhalen hebben, deel ze vooral met elkaar.

We zijn een Stichting met bescheiden middelen en we kunnen tot nog toe jaarlijks onze drie pijlers (malnutritie, apparatuur en opleiding) blijven steunen. Als we meer geld ontvangen dan de €1600 die we nu nodig hebben, dan reserveren we die natuurlijk voor onze overige doelen. Zo begint Zuster Laurensia in augustus aan het laatste en derde jaar van haar bachelor in de logistiek in Arusha om daar straks het ziekenhuis mee te helpen. Daarnaast zijn we ook in gesprek met het ziekenhuisbestuur om te kijken of we kunnen bijdragen om apparatuur te kunnen vervangen/ aanvullen.


Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van Stichting Vrienden van Biharamulo Hospital

Beste Vrienden van Biharamulo,

Na de laatste nieuwsbrief van september 2022 dachten we eigenlijk niet dat we dit najaar nog een extra bericht zouden sturen, maar dit willen we jullie niet onthouden: de X-ray machine is eindelijk geïnstalleerd en klaar voor gebruik!

De aanschaf en installatie was geplaagd door problemen, van zich door corona terugtrekkende buitenlandse donateurs tot de onvoorziene noodzakelijkheid van een stabilisator. Gelukkig is de stabilisator (aan de rechterzijde van de X-ray te zien) inmiddels ook geïnstalleerd en nu werkt alles naar behoren! Het ziekenhuis heeft wel een flinke lening moeten afsluiten om dit allemaal mogelijk te kunnen maken, waardoor onze steun extra belangrijk zal blijven voor alle 'normale' dingen. Denk aan een goede behandeling voor kinderen met ondervoeding, personeel dat opgeleid kan worden en het vervangen van apparatuur als het kapot is.

Ondertussen hebben we ook voor het eerst in de nieuwe samenstelling van het bestuur vergaderd en veel nieuwe ideeën voor de toekomst besproken (hier stellen de nieuwe leden zich voor). De samenwerking met coassistenten Tesse & Chantal was erg fijn en we hopen een soortgelijke samenwerking voort te zetten met de toekomstige coassistenten. Met hun hulp ontvingen we een hoop extra nieuws uit Biharamulo en hebben we met de laatste e-mailcampagne bijna €1000 opgehaald! Daarnaast was er de gulle donatie van €2000 van de Zusters Franciscanessen te Heythuyzen waarmee we de opleiding van Sr. Laurensia tot "Supply Chain manager" weer konden steunen. Er ging ook €1600 naar het fonds om de kinderen met acute ondervoeding weer een jaar te kunnen behandelen.

Met alle uitgaves is de kas daarom weer een stuk leger, dus als jullie ook dit jaar weer een bijdrage willen doen dan zijn we jullie erg dankbaar.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van Stichting Vrienden van Biharamulo Hospital
bottom of page