top of page


Beste Vrienden van Biharamulo,

We willen jullie met deze “zomer Nieuwsbrief” vragen om een nieuwe donatie, met als belangrijkste doel om ook dit jaar de malnutrition unit weer te kunnen steunen. Op deze unit krijgen kinderen met acute ondervoeding speciale voeding en medicijnen toegediend zodat ze volgens een individueel behandelplan kunnen herstellen. Vanzelfsprekend houden we contact met het ziekenhuis, maar we hebben ook van de coassistenten die afgelopen maart t/m mei in Biharamulo werkten gehoord dat het programma momenteel goed draait en dat verpleegkundigen er enthousiast over zijn. Reden te meer om ervoor te zorgen dat dit programma nog vele jaren kan draaien. Het ziekenhuis is hiervoor van onze donaties afhankelijk en kan met de benodigde €1600 per jaar gemiddeld 60 kinderen weer een kans bieden om er bovenop te komen, wat gelukkig vaak lukt. De rekensom leert dat je voor een afgeronde €27 al een kind met ondervoeding een volledige behandeling kan geven, dus hebben we speciaal voor deze inzameling de donatiemogelijkheden aangepast.

Anders dan andere goede doelen plaatsen we op onze website expres geen foto's meer van de kinderen uit respect voor hun privacy en omdat we geen goede toestemming kunnen vragen. We denken ook dat zulke foto's niet nodig zijn: veel van onze donateurs hebben dit soort patiënten zelf ooit gezien of van familie en/of vrienden wel de verhalen gehoord. Als jullie die verhalen hebben, deel ze vooral met elkaar.

We zijn een Stichting met bescheiden middelen en we kunnen tot nog toe jaarlijks onze drie pijlers (malnutritie, apparatuur en opleiding) blijven steunen. Als we meer geld ontvangen dan de €1600 die we nu nodig hebben, dan reserveren we die natuurlijk voor onze overige doelen. Zo begint Zuster Laurensia in augustus aan het laatste en derde jaar van haar bachelor in de logistiek in Arusha om daar straks het ziekenhuis mee te helpen. Daarnaast zijn we ook in gesprek met het ziekenhuisbestuur om te kijken of we kunnen bijdragen om apparatuur te kunnen vervangen/ aanvullen.


Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van Stichting Vrienden van Biharamulo Hospital

Doneer €27 en


betaal daarmee de volledige behandeling van 1 kind met acute ondervoeding!
Beste Vrienden van Biharamulo,

Na de laatste nieuwsbrief van september 2022 dachten we eigenlijk niet dat we dit najaar nog een extra bericht zouden sturen, maar dit willen we jullie niet onthouden: de X-ray machine is eindelijk geïnstalleerd en klaar voor gebruik!

De aanschaf en installatie was geplaagd door problemen, van zich door corona terugtrekkende buitenlandse donateurs tot de onvoorziene noodzakelijkheid van een stabilisator. Gelukkig is de stabilisator (aan de rechterzijde van de X-ray te zien) inmiddels ook geïnstalleerd en nu werkt alles naar behoren! Het ziekenhuis heeft wel een flinke lening moeten afsluiten om dit allemaal mogelijk te kunnen maken, waardoor onze steun extra belangrijk zal blijven voor alle 'normale' dingen. Denk aan een goede behandeling voor kinderen met ondervoeding, personeel dat opgeleid kan worden en het vervangen van apparatuur als het kapot is.

Ondertussen hebben we ook voor het eerst in de nieuwe samenstelling van het bestuur vergaderd en veel nieuwe ideeën voor de toekomst besproken (hier stellen de nieuwe leden zich voor). De samenwerking met coassistenten Tesse & Chantal was erg fijn en we hopen een soortgelijke samenwerking voort te zetten met de toekomstige coassistenten. Met hun hulp ontvingen we een hoop extra nieuws uit Biharamulo en hebben we met de laatste e-mailcampagne bijna €1000 opgehaald! Daarnaast was er de gulle donatie van €2000 van de Zusters Franciscanessen te Heythuyzen waarmee we de opleiding van Sr. Laurensia tot "Supply Chain manager" weer konden steunen. Er ging ook €1600 naar het fonds om de kinderen met acute ondervoeding weer een jaar te kunnen behandelen.

Met alle uitgaves is de kas daarom weer een stuk leger, dus als jullie ook dit jaar weer een bijdrage willen doen dan zijn we jullie erg dankbaar.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van Stichting Vrienden van Biharamulo HospitalShikamoo!


Met dit filmpje 👆🏻 willen wij (Tesse van


Son en Chantal Staring) aandacht vragen voor ‘Stichting vrienden van Biharamulo’. Wij zijn vanaf augustus gedurende 3 maanden in Biharamulo (Tanzania) voor ons tropencoschap. Deze stichting ondersteunt het ziekenhuis in Biharamulo door te sparen voor opleidingen van het personeel, het vervangen van apparatuur en het voorkomen en behandelen van ondervoeding.


Wil je samen met ons dit ziekenhuis ondersteunen? Doneer dan via de site van de stichting!


We zullen jullie updaten zodra we daar zijn!Ahsante sana ☀️bottom of page