top of page
Zoeken

Coronavirus in Biharamulo

Bijgewerkt op: 8 okt. 2020


Er is weinig publiekelijk bekend over de omvang van de coronacrisis in Tanzania. De officiële cijfers (509 besmettingen en 21 sterfgevallen) zijn sinds april 2020 al niet meer geüpdatet. Zowel omringende landen, buitenlandse ambassades als een aantal binnenlandse journalisten hebben echter hun zorgen geuit over de manier waarop de Tanzaniaanse overheid omgaat met de crisis.


Vanwege het beperkte aantal artsen en verpleegkundigen is de zorg in ziekenhuizen zoals Biharamulo Hospital erg kwetsbaar voor uitval door ziekte. Daarom benaderde het ziekenhuis ons begin mei 2020 om te vragen of we ze konden helpen met het kopen van voldoende mondkapjes en beschermingsmiddelen. Mede dankzij een gift van de Zusters van Heythuysen konden we iets meer dan €3000,- overmaken om te zorgen dat het ziekenhuispersoneel meer dan voldoende handenalcohol, handschoenen, mondkapjes en schorten heeft om zichzelf te beschermen terwijl ze werken.

Hoewel er in mei wat meer corona patiënten in Biharamulo zijn geweest lijkt het de laatste maanden wat rustiger te zijn geworden. Artsen maken zich vooral zorgen dat patiënten uit vrees voor besmetting hun behandeling nog langer uitstellen dan ze normaal al doen.


Het ziekenhuis mist ook de nodige donaties van de coassistenten uit Nijmegen die nu vanwege de coronacrisis niet naar Tanzania kunnen afreizen. Juist daarom willen we jullie dit jaar vragen om te doneren, zodat we het ziekenhuis kunnen blijven steunen.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page