top of page
Zoeken

Inzameling zomer 2023Beste Vrienden van Biharamulo,

We willen jullie met deze “zomer Nieuwsbrief” vragen om een nieuwe donatie, met als belangrijkste doel om ook dit jaar de malnutrition unit weer te kunnen steunen. Op deze unit krijgen kinderen met acute ondervoeding speciale voeding en medicijnen toegediend zodat ze volgens een individueel behandelplan kunnen herstellen. Vanzelfsprekend houden we contact met het ziekenhuis, maar we hebben ook van de coassistenten die afgelopen maart t/m mei in Biharamulo werkten gehoord dat het programma momenteel goed draait en dat verpleegkundigen er enthousiast over zijn. Reden te meer om ervoor te zorgen dat dit programma nog vele jaren kan draaien. Het ziekenhuis is hiervoor van onze donaties afhankelijk en kan met de benodigde €1600 per jaar gemiddeld 60 kinderen weer een kans bieden om er bovenop te komen, wat gelukkig vaak lukt. De rekensom leert dat je voor een afgeronde €27 al een kind met ondervoeding een volledige behandeling kan geven, dus hebben we speciaal voor deze inzameling de donatiemogelijkheden aangepast.

Anders dan andere goede doelen plaatsen we op onze website expres geen foto's meer van de kinderen uit respect voor hun privacy en omdat we geen goede toestemming kunnen vragen. We denken ook dat zulke foto's niet nodig zijn: veel van onze donateurs hebben dit soort patiënten zelf ooit gezien of van familie en/of vrienden wel de verhalen gehoord. Als jullie die verhalen hebben, deel ze vooral met elkaar.

We zijn een Stichting met bescheiden middelen en we kunnen tot nog toe jaarlijks onze drie pijlers (malnutritie, apparatuur en opleiding) blijven steunen. Als we meer geld ontvangen dan de €1600 die we nu nodig hebben, dan reserveren we die natuurlijk voor onze overige doelen. Zo begint Zuster Laurensia in augustus aan het laatste en derde jaar van haar bachelor in de logistiek in Arusha om daar straks het ziekenhuis mee te helpen. Daarnaast zijn we ook in gesprek met het ziekenhuisbestuur om te kijken of we kunnen bijdragen om apparatuur te kunnen vervangen/ aanvullen.


Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van Stichting Vrienden van Biharamulo HospitalRecente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page