top of page
Zoeken

Nieuwsbrief najaar 2023

Bijgewerkt op: 26 mrt.
Beste Vrienden van Biharamulo,

 

Ook dit najaar willen we jullie op de hoogte stellen van de recente ontwikkelingen en successen die mogelijk zijn gemaakt dankzij jullie welkome donaties aan de Stichting Vrienden van Biharamulo Hospital.

 

Allereerst hebben we prachtig nieuws: mede dankzij jullie steun is Zuster Laurensia in augustus begonnen aan het derde en laatste jaar van haar opleiding tot "Supply Chain manager" in Arusha. Haar toewijding is inspirerend, en we zijn trots op de rol die we hebben kunnen spelen in haar professionele ontwikkeling.

 

Behalve de opleiding van Zuster Laurensia heeft het ziekenhuis dankzij jullie  donaties ook dit jaar weer de kinderen met acute ondervoeding kunnen opvangen, waardoor ze een goede kans op herstel hebben gekregen. Daarnaast kunnen we melden dat we deze week nog een airconditioning unit voor het laboratorium hebben kunnen aanschaffen, wat essentieel is voor het behoud van de kwaliteit van met name de ingrediënten voor diagnostisch werk, wat altijd een uitdaging  is in het tropische  klimaat.

 

Terwijl we terugkijken op deze successen, realiseren we ons dat er nog veel te doen is. Jullie voortdurende steun is daarbij onontbeerlijk  om het mogelijk te maken  het ziekenhuis ook in de toekomst te blijven steunen. Daarom willen we jullie vragen ook  dit jaargetijde  weer te doneren, zodat we onze drie  doelen kunnen blijven realiseren:

 

1. Opleiding van een medewerker tot anesthesie-assistent

In het komende jaar streven we ernaar de tweejarige opleiding van een van daarvoor geselecteerde  verpleegkundige tot anesthesie-assistent te financieren. De kosten bedragen €3.500 voor die volledige twee jaar en we willen jullie vragen om hiervoor te doneren. Ook deze keer hebben we de donatie-opties aangepast zodat iedereen kan zien met welk bedrag je  deze verpleegkundige steunt om dagen, weken of zelfs maanden de studiebanken in te kunnen gaan.

 

2. Voortzetting van het malnutritieprogramma

Jullie steun is ook van belang om het malnutritieprogramma voort te zetten, waardoor de artsen en verpleegkundigen kinderen met acute ondervoeding kunnen blijven behandelen en hen een kans op een gezondere toekomst kunnen bieden. Met €1.600 kan het ziekenhuis de ongeveer 60 kinderen die ieder jaar met acute ondervoeding naar het ziekenhuis komen, opvangen en we zijn er trots op dat we dit doel sinds de oprichting van de stichting in 2017 ieder jaar hebben kunnen steunen.

 

3. Hulp bij reparatie of vervangen van apparatuur

Er is voor 2024 nog geen specifieke aanvraag vanuit het ziekenhuis gekomen voor deze hulp, maar het is natuurlijk  fijn om een bescheiden bedrag in reserve te hebben waarmee we dingen zoals de airconditioningsunit voor het medisch laboratorium kunnen bekostigen. Mochten er na financiering van de opleiding en de malnutritie nog geld overblijven dan reserveren we dit hiervoor.

 

Je bijdrage, groot of klein, maakt een wezenlijk verschil en draagt zo bij aan de verbetering van de gezondheidszorg in Biharamulo. We willen jullie daar hartelijk voor bedanken en vragen jullie om je steun vooral te blijven voortzetten.

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

 

Het bestuur van Stichting Vrienden van Biharamulo Hospital

 

 

Doneer €36 en betaal daarmee 1 week van de opleiding van de toekomstige anesthesie-assistent!Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page