top of page
Zoeken

Update X-ray machine

Beste Vrienden van Biharamulo,


Wij willen jullie graag een update geven over de X-ray machine voor het ziekenhuis van Biharamulo. We hadden lang goede hoop dat we jullie foto’s van het nieuwe röntgenapparaat konden laten zien, maar nu we ruim een half jaar verder zijn willen we laten horen dat het apparaat er helaas nog niet is.


Een aantal maanden geleden hebben de andere donateurs van het ziekenhuis (die samen het leeuwendeel van de X-ray samen zouden financieren) zich helaas teruggetrokken. Het Diocees heeft besloten dat het toegezegde geld beter besteed kon worden aan het oplossen van de sociale noden als gevolg van de COVID pandemie. De Amerikaanse donors hebben zich teruggetrokken omdat ze vanwege COVID minder geld hebben kunnen inzamelen en de keuze hebben gemaakt om andere doelen te steunen.


Het ziekenhuisbestuur heeft daarom ter vervanging bij de National Health Services van de Tanzaniaanse overheid een lening aangevraagd. Pas als dit definitief geregeld is en alle papieren en afspraken in orde zijn gaan we het geld van jullie donaties aan het ziekenhuis overmaken. Er is per slot van rekening een indrukwekkend bedrag van €7908 opgehaald! Natuurlijk kunnen jullie de foto's van het apparaat verwachten zodra het er is.


Nogmaals bedankt voor jullie donaties en het vertrouwen.


Met vriendelijke groeten,


Jonathan van de Sande,

Secretaris Stichting Vrienden van Biharamulo,

mede namens de rest van het bestuur

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page