top of page
Zoeken

Vroeg kerstcadeau: de X-ray werkt!Beste Vrienden van Biharamulo,

Na de laatste nieuwsbrief van september 2022 dachten we eigenlijk niet dat we dit najaar nog een extra bericht zouden sturen, maar dit willen we jullie niet onthouden: de X-ray machine is eindelijk geïnstalleerd en klaar voor gebruik!

De aanschaf en installatie was geplaagd door problemen, van zich door corona terugtrekkende buitenlandse donateurs tot de onvoorziene noodzakelijkheid van een stabilisator. Gelukkig is de stabilisator (aan de rechterzijde van de X-ray te zien) inmiddels ook geïnstalleerd en nu werkt alles naar behoren! Het ziekenhuis heeft wel een flinke lening moeten afsluiten om dit allemaal mogelijk te kunnen maken, waardoor onze steun extra belangrijk zal blijven voor alle 'normale' dingen. Denk aan een goede behandeling voor kinderen met ondervoeding, personeel dat opgeleid kan worden en het vervangen van apparatuur als het kapot is.

Ondertussen hebben we ook voor het eerst in de nieuwe samenstelling van het bestuur vergaderd en veel nieuwe ideeën voor de toekomst besproken (hier stellen de nieuwe leden zich voor). De samenwerking met coassistenten Tesse & Chantal was erg fijn en we hopen een soortgelijke samenwerking voort te zetten met de toekomstige coassistenten. Met hun hulp ontvingen we een hoop extra nieuws uit Biharamulo en hebben we met de laatste e-mailcampagne bijna €1000 opgehaald! Daarnaast was er de gulle donatie van €2000 van de Zusters Franciscanessen te Heythuyzen waarmee we de opleiding van Sr. Laurensia tot "Supply Chain manager" weer konden steunen. Er ging ook €1600 naar het fonds om de kinderen met acute ondervoeding weer een jaar te kunnen behandelen.

Met alle uitgaves is de kas daarom weer een stuk leger, dus als jullie ook dit jaar weer een bijdrage willen doen dan zijn we jullie erg dankbaar.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van Stichting Vrienden van Biharamulo Hospital
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page